Bad Gastein, Skidresa med buss

Bad Gastein, Skidresa med buss

15 - 24 februari 2019

Bad Gastein är som hämtat ur en film. Under en alpresa hit får du uppleva en gammal exklusiv kurort, makalöst vackert beläget i en dramatisk ravin omgiven av mäktiga berg och palatslika byggnader.

Den charmiga orten Bad Gastein ligger på 1 002 meters höjd mitt i nationalparken Hohe Tauern, i hjärtat av Salzburger Land. Ett av kur- och skidortens landmärken är vattenfallet "Gasteiner Wasserfall", som med en imponerande fallhöjd på ca 200 meter har inspirerat både konstnärer och diktare, och som vintertid är en populär plats för isklättring. Här kan din vinterdröm bli sann! Det breda utbudet av sport- och fritidsaktiviteter i kombination med kur- och wellnessutbud garanterar dig en unik semesterupplevelse.

Redan 1958 arrangerades alpina skid-VM på berget Graukogel. Värd att nämna är den inglasade förbindelsetunneln, som leder till bergbanans dalstation och det futuristiskt designade kurbadet med klippor. Oavsett om du är skidåkare, snowboardåkare, längdskidåkare eller bara vill ha en stunds avkoppling – i denna unika ort finns något för alla!

Skidresor till Bad Gastein innebär en av Europas högsta fallhöjder. Området sträcker sig från 1100 m.ö.h till 2700 och här finns skidåkning för alla; från nybörjare till riktigt fina offpist-möjligheter och härliga carvinglöpor. Här bjuds på natursköna omgivningar I nationalparken Hohe Tauern och över 200 kilometer pist. Under de senaste åren har man investerat miljoner I nya liftar och backar, därför är systemet hypermodernt och lättframkomligt. Gasteindalen är 40 kilometer lång och inkluderar fem självständiga skidområden, där de mest populära är Bad Gastein, Dorf Gastein och Sport Gastein.

Resans upplägg:
Vi lämnar Sverige på fredag förmiddag och reser ner genom Tyskland. Ankomst till Bad Gastein på lördag förmiddag.

Varje kväll bokar vi bord på olika restauranger och det är upp till var och en om man vill ansluta sig till gruppen för att gå ut och äta eller ordna detta på egen hand.

Vi njuter av härliga dagar i skidbackarna fram till lördag nästkommande vecka med möjlighet till skidåkning fram till lunch avresedagen. Senaste utcheckning från rum är kl.10.00 och omklädning/ dusch göres i buss eller i Felsentherme på egen bekostnad. avresa 14,00 och hemkomsten är beräknad till söndag lunch.

Vi har i år boende på två hotell:
Landhaus Gletschermühle, vilket vi bott på i många år i rad.
Hotel Echo Bad Gastein, som med nya ägare är nytt för i år.

Reseledare: Yvonne Wingren

 

Ring kontoret för bokning. 0346-130 27
Skriv ut ikon

7 095 kr / person

2019-02-15 - 2019-02-24

10 dagar

 

Resans omfattning:

Resa i helturistbuss
Färjeöverfarter Vägskatter
Sju nätter i dubbelrum med toalett, bad/dusch  inkl. frukost
Turistskatt (Kurtaxa)
Reseledares tjänster

 

 

Påstigningsorter

S&S-resor Skogstorp 11:00
Varberg Sparbankshallen 11:50
S&S-resor Skogstorp 12:30
Falkenberg Nygatan 26 (Kulturskolan) 13:00
Halmstad Arena 13:40
Scandlines bussincheckning Helsingborg 14:40

Hotell

Hotel Echo Bad Gastein 2019-02-16
Landhaus Gletschermühle 2019-02-16

 

Tillägg:

Liftkort, 2019 priser kommer i oktober

 

För våra resevillkor www.konsumentverket.se se paketresor. Våra särskilda resevillkor finns att läsa på vår hemsida www.sos-resor.se