Swinoujscie Polen

Swinoujscie Polen

Mässerbjudande!

Swinoujscie är en hamnstad i nordvästra Polen med drygt 40 000 invånare. Staden ligger helt på öar avskurna från fastlandet och är koncentrerat till de tre största öarna, Usedom, Wolin och Karsibór. Stadens centrum och den historiska kärnan och västra delar ligger på Usedom vid gränsen till Tyskland medan färjehamnen ligger på ön Wolin. Det finns ytterligare 41 öar och dessa är populära turistmål för sin natur, fauna, flora och landskap.

Kända sevärdheter i Swinoujscie är forten från 1800-talen, ”Ängeln”, som påminner om Castel Sant’Angelo i Rom och västra och östra forten. Sevärt är också ”Väderkvarnen” som är ett navigationsmärke vid hamnens inlopp och fiskerimuseet, inrymt i stadens gamla rådhus.

Längs gränsen till Tyskland, nära till centrum, finns en jättestor och mycket populär marknad, där man kan handla allt mellan himmel och jord - ofta till mycket tilltalande priser!

 

 

Resan startar från hemorten på morgonen och färden går ner till Ystad, varifrån Unity Lines färja avgår klockan 13.45. Under överfarten, som tar sex timmar, finns möjlighet att äta samt att shoppa ombord.

När färjan ankommit till Swinoujscie går bussen direkt till femstjärniga Hampton by Hilton Hotel, där vi checkar in och blir serverade middag i hotellets restaurang.

Andra dagen görs en utflykt med bussen i området runt staden under förmiddagen och på eftermiddagen blir det tillfälle att se sig om i staden på egen hand och eventuellt besöka den lokala marknaden.

Tredje dagen checkar vi ut från hotellet efter frukost och beger oss till Mukran/Sassnitz, där det blir tillfälle till shopping i gränsbutiken innan färjan avgår klockan 15.10. Ombord finns tillfälle att äta mat och shoppa. Färjan anlöper Trelleborg klockan 19.30 och därifrån går resan sedan direkt tillbaka till respektive hemorter.

Ring för bokning
Skriv ut ikon

2 995 kr / person

2019-04-05 - 2019-04-07

3 dagar

Enkelrumstillägg: 460,-

 

 

 

Resans omfattning:

Bussresa i helturistbuss

Färjor

2 övernattningar i dubbelrum inkl. frukost på Hampton by Hilton Hotell *****

Middag fredag kväll

Rundtur i Swinoujscie

 

 

 

Påstigningsorter

Varberg järnvägsstation 08:40
Falkenberg Nygatan - Kulturskolan 09:15
Slöinge Matnära 09:30
Getinge Motell 09:40
Halmstad Arena 10:00

Hotell

Hampton by Hilton Hotel 2019-04-05

För våra resevillkor www.konsumentverket.se se paketresor. Våra särskilda resevillkor finns att läsa på vår hemsida www.sos-resor.se