Julmarknad i Schwerin

Julmarknad i Schwerin

Julmarknad i Schwerin 9 - 11 december 2018

Schwerin kallas ofta ”de sju sjöarnas stad” och ligger vid den sydligaste änden av Schweriner See. Schwerin är huvudstad i delstaten Mecklenburg-Vorpommern. och är delstatens äldsta stad och den näst äldsta staden öster om Elbe. I de äldsta delarna av staden finns imponerande korsvirkeshus och i närheten av torget finns Domkyrkan, den enda medeltida byggnad, som klarat sig genom alla orostider. Om man tar sig upp i tornet, som är 117 meter högt, har man en imponerande utsikt över staden och sjöarna runt omkring. I Schwerin finns ett fantastiskt slott med anor från 1400-talet och som lär ha 365 tinnar och torn.


På torget i gamla sta’n anordnas varje år en stor julmarknad, där man kan få en försmak av julen. Där saluförs julgodis och julpynt och lite annat smått och gott och där kan man värma sig med en kopp glühwein eller äta en äkta bratwurst eller något annat gott.

 

Resan startar från hemorten på morgonen och färden går via Helsingborg – Helsingör och Rödby – Puttgarden ner till InterCityHotel Schwerin, som skall vara vår fasta punkt under vistelsen i Tyskland. Tredje dagen sker avresa från Schwerin på förmiddagen. Stopp för shopping görs i någon gränsbutik.

Skriv ut ikon

2 375 kr / person

Avgått 2018-12-09

3 dagar

Resans omfattning:
Bussresa i helturistbuss
Färjebiljetter, Hb-Hö, Rö-Putt t.o.r.
Vägskatter, DK + TY
Intercity Hotel Schwerin
          2 öv, i db inkl. frukost

Enkelrumstillägg:
+ 460:-/ pers.

Påstigningsorter

Varbergs järnvägsstation 06:20
Falkenberg Folkets hus 07:00
Halmstad Arena 07:40
Mc Donalds Mellbystrand 07:55
Helsingborg Bussincheckning Scandlines 08:50

Hotell

Inter City Schwerin 2018-12-09

För våra resevillkor www.konsumentverket.se se paketresor. Våra särskilda resevillkor finns att läsa på vår hemsida www.sos-resor.se