Julmarknad i Aachen & Valkenburg aan de Geul

Julmarknad i Aachen & Valkenburg aan de Geul

29 november - 4 december 2018

Tyska julmarknader i all ära, men detta är något speciellt. Julmarknaden i Aachen är mycket stor och sträcker sig från Domkyrkan, som är Tysklands första Unesco-världsarv, till Rådhustorget. Denna julmarknad har runt etthundra stånd och är en av de populäraste i hela Tyskland och där upprätthåller man den höga kvaliteten och försöker erbjuda unika prylar till besökarna. Något man inte får missa på denna julmarknad är ”Aachener Printen” en slags pepparkakor. Man kan också ta en promenad utmed Aachens krubbväg, som har fyrtio stationer, där man kan beundra en mängd olika julkrubbor från olika historiska epoker.

Under denna resa skall vi också besöka Holland och Valkenburg aan de Geul, ”Hollands julhuvudstad”, ligger bara cirka tre mil från Aachen. Holland tror man ju är platt som en pannkaka, men så är inte fallet i detta område, där är mycket kuperat och bergen består av kalksten. I bergen har man på 1600-talet tagit ut byggnadsmaterial till att bygga borgar och hus och detta har blivit till grottor. Grottorna har senare varit en tillflyktsort t.ex. under andra världskriget, de har också använts som bostad för de allra fattigaste, faktiskt ända in på 1970-talet.

I grottorna finns kilometervis med gångar och under adventstiden flyttar hantverkare från hela Holland in i två av dessa grottor. Där kan man handla det mesta, av det bästa. Hantverk av bästa sort, kläder, mat, blommor, prylar och mycket, mycket mer. Eftersom det är kilometerlånga gångar i berget finns naturligtvis också möjlighet att slå sig ner och ta en värmande ”glühwen” eller ett glas öl eller vin eller att äta en bit. Stämningen är mycket speciell och romantisk och detta förstärks av de hundratals ljus och förtrollande juldekorationer som grottorna ger en magisk touch. Julmarknaden i den kommunala grottan är den äldsta och störst julmarknaden i Europa.

Förutom grottorna är staden i sig själv en upplevelse där det finns mycket att se och göra. En upplevelse är att promenera längs ”Route d’Amuse”, som går längs de bästa restaurangerna.

Resan startar från hemorten sent på eftermiddagen den 29 november och färden går ner till Trelleborg, där vi tar färjan över till Travemünde. Andra dagen färdas vi från Travemünde ner till Aachen, där vi under sena eftermiddagen checkar in på Novotel Aachen City.

Söndagen ägnas dels åt julmarknaden i Aachen, men också till stor del åt de mycket speciella julmarknaderna i den holländska staden Valkenburg.

Måndag sker hemresa från Aachen till Travemünde och färjan vidare över till Trelleborg, dit vi anländer tisdag morgon. Färden går sedan direkt tillbaka till respektive hemorter.

Skriv ut ikon

5 799 kr / person

Avgått 2018-11-29

6 dagar

Resans omfattning:       
Bussresa i helturistbuss
Färjebiljetter
      Trelleborg – Travemünde,
      t.o.r.
      inkl. kvällsmåltid och                      frukost           
Hotel Novotel Aachen City:
      Tre övernattningar
      i dubbelrum
      inkl. frukost
Valkenburg:
       Entré till Julmarknaden i                Velvet Cave
Entré till slottvalvsmarknaden i
        Municipal Cave
Reseledares tjänster

Tillägg

Middag hotell Aachen 1/12 280kr
Middag hotell Aachen 2/12 280kr
Middag hotell Aachen 30/11 280kr

Påstigningsorter

Garage S&S-resor 16:00

Hotell

TT-Line, Trelleborg-Travemünde 2018-11-29
Novotel AAachen City 2018-11-30
TT-Line, Trelleborg-Travemünde 2018-12-03


För våra resevillkor www.konsumentverket.se se paketresor. Våra särskilda resevillkor finns att läsa på vår hemsida www.sos-resor.se